Doorgaan naar inhoud
Zonnetje van zonnebrandcrème op een hand

Zomerse tips voor huidverzorging

De zon schijnt, de vogels fluiten en de terrassen stromen vol: de zomer is officieel begonnen! Heerlijk om te genieten van lange, warme dagen, maar vergeet niet om je huid extra goed te verzorgen in deze periode. De zon kan namelijk flink tekeergaan, met als gevolg een droge, verbrande of geïrriteerde huid.

Gelukkig zijn er met een paar eenvoudige huidverzorging tips en tricks te zorgen voor een stralende en gezonde huid, die de hele zomer lang mee kan. 

1. Smeren, smeren, smeren:

Zonnebrandcrème is je beste vriend tijdens de zomermaanden. Kies voor een breedspectrumcrème met een SPF van minimaal 30 en smeer deze royaal en regelmatig op je huid. Breng de crème aan voordat je de zon in gaat en herhaal dit om de twee uur, of vaker als je zweet of zwemt. Vergeet ook je gezicht, oren, lippen en nek niet!

2. Hydrateren is key: voor een goede huidverzorging

De zon kan je huid flink uitdrogen. Het is daarom belangrijk om je huid extra te hydrateren in de zomer. Gebruik hiervoor een hydraterende dagcrème en bodylotion. Kies voor producten die geschikt zijn voor jouw huidtype.

3. Aftersun verzorgen:

Na een dagje zon is het belangrijk om je huid te kalmeren en te hydrateren met een aftersuncrème. Dit helpt om roodheid, irritatie en uitdroging te voorkomen. En geeft wanneer je verbrand bent meteen verkoeling voor de huid. 

4. Extra aandacht voor gevoelige zones:

Zonnebrandcrème is extra belangrijk voor gevoelige zones zoals het gezicht, de oren, lippen en nek. Gebruik voor deze zones een crème met een hoge SPF en een speciale gezichtsformule. 

5. Vermijd de felle middagzon:

De zon is tussen 12.00 en 15.00 uur op zijn sterkst. Probeer in deze periode zoveel mogelijk uit de directe zon te blijven. Ga je toch naar buiten? Draag dan een zonnebril, hoed en beschermende kleding.

6. Gezonde voeding:

Een gezonde voeding draagt bij aan een gezonde huid. Eet daarom veel fruit, groenten en volkoren producten. Deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten die je huid helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

7. Voldoende water drinken:

Water is essentieel voor een gehydrateerde huid. Zorg er daarom voor dat je elke dag voldoende water drinkt, minimaal 1,5 liter per dag. 

8. Verzorg je lippen:

Ook je lippen hebben extra aandacht nodig in de zomer. Smeer ze regelmatig in met een lippenbalsem met SPF. Zo bescherm je je lippen tegen schade van de zon. De huid van je lippen is dunner waardoor ze extra bescherming goed kunnen gebruiken. 

9. Na het zwemmen:

Spoel je huid na het zwemmen af met schoon water om chloor en zout te verwijderen. Deze stoffen kunnen je huid uitdrogen en dat wil je voorkomen als je in de zon bent. 

10. Geniet van de zon, maar met mate:

De zon is goed voor je lichaam, maar te veel zon kan schadelijk zijn. Geniet dus van de zon, maar doe dit met mate en vergeet niet om je huid goed te beschermen.

Met deze tips kun je zorgeloos genieten van de zomer en houd je een stralende en gezonde huid!

Extra tip: Ga je op vakantie naar een warm land? Neem dan een kleine reisversie van je favoriete verzorgingsproducten mee, zodat je je huidverzorgingsroutine ook op vakantie kunt volhouden.

Vorig artikel De Perfecte Zomernagellak: Kleuren, Tips en Vakantiebenodigdheden
Volgend artikel Zonloos bruin: De ultieme gids voor zelfbruiner

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden