Doorgaan naar inhoud
nagellakjes op nagelstaaltjes

Welke waardevolle tip heb jij gekregen? Oma weet raad

Ken je dat? Je krijgt een advies van iemand en dat vergeet je je leven lang niet meer. Het was zo’n waardevolle tip dat je deze regelmatig gebruikt. Je geeft zulke tips ook graag door omdat ze jou geholpen hebben. De meeste van deze tips komen bij de ervaren, rijpere vrouw vandaan als het gaat om beauty tips. Ssst.. we vertellen niet dat ze eigenlijk al oma is of zou kunnen zijn. Voor deze blog hebben we er een aantal verzameld die we graag met je delen. De producten die gebruikt worden heb je bijna altijd wel in huis.

Huidverzorging met huismiddeltjes

Een eenvoudige scrub is te maken met keukenzout en een vleugje honing. Voorzichtig inmasseren in de huid, kort laten inwerken en vervolgens afspoelen met lauw water, voor een prachtig zachte huid die soepel aan voelt. 

Verder kun je met keukeningrediënten een effectieve peeling voor een gereinigde huid maken. Meng 50 gram fijngemalen havervlokken met een beker karnemelk of yoghurt. Laat het mengsel enkele uren in de koelkast staan en breng het vervolgens aan op gezicht en hals. Laat het een half uur zijn werk doen en verwijder het met lauw water, voor een kostenefficiënte peeling.

Een masker voor een vette huid creëer je door een geklutst ei te mengen met rum en enkele druppels citroensap. Breng het mengsel aan op je gezicht, laat het vijftien minuten inwerken en verwijder het masker met een watje, gevolgd door spoelen met koud water.

Ei komt opnieuw van pas voor een strakke huid. Klop het eiwit op en breng het aan op je gezicht. De overgebleven dooier kun je mengen met een beetje olijfolie en aanbrengen op je haar. Laat beide mengsels twintig minuten intrekken en spoel ze vervolgens uit voor een strakke huid en gevoed haar. Met simpele keukenmiddelen geef je je huid en haar een natuurlijke boost. 

Tip voor haarverzorging

Pureer het vruchtvlees van een avocado die rijp is, dit kan je voelen doordat deze wat zachter is. Smeer het mengsel wat overblijft in je haar en masseer het goed in, vergeet de hoofdhuid niet. Daarna inwikkelen met huishoudfolie zodat er geen lucht bij komt. Dit mag 20-30 minuten inwerken en dan uitgespoeld worden. Een tip voor in de tijd dat het moet inwerken is iets doen als een boek lezen of toch nog dat ene klusje wat is blijven liggen. Daarna goed met een milde shampoo wassen.

Voor glanzend en sterk haar kun je ook een mengsel gebruiken van kiwi, ei en bier. Snij de kiwi in stukjes en mix dit met het ei voordat je er een beetje bier bij doet. Masseer het mengsel in het haar en vergeet de puntjes niet. Na 5 á 10 minuten goed uitspoelen en je hebt superzacht en glanzend haar.

We weten allemaal dat we onze haren niet te heet moeten wassen om uitdrogen te voorkomen, toch?

Voetverzorging met keukenmiddeltjes

Heb je last van droge voeten dan zijn er ook een aantal keukenmiddeltjes die je kunt gebruiken om dit probleem te verminderen. Smeer je voeten rijkelijk in met olijfolie en omwikkel ze daarna met huishoudfolie. Je moet dan wel een uurtje geduld hebben om het in te laten trekken dan kan de folie verwijderd worden en de resterende olie met een doek van de voeten geveegd worden. En daar zijn de zachte voeten.

Mocht je kloven hebben, poeder dan je voeten in met maïzena en trek je sokken erover heen en ga daar een nacht mee slapen zodat het kan inwerken. De kloven zullen verminderen en bij herhaling zelfs genezen.

Helemaal geen gedoe met zelf maken

Oma’s hebben veel dingen geprobeerd en doorgegeven wat wel werkte. Dus zeker het proberen waard. Alleen kunnen we ons ook voorstellen dat het makkelijker is om een kant en klaar product te gebruiken.

Vind je bovenstaande tips toch te vele gedoe en wil je gemakkelijk een kant en klaar product voor je huidverzorging, haarverzorging of voetverzorging zonder de deur uit te hoeven? Dat kan! Bekijk ons assortiment op BeeZ.nl. Plaats je bestelling en wij zorgen dat je het de volgende dag in huis hebt.



Vorig artikel Handdoekrollen: Een hygiënische must-have

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden