Doorgaan naar inhoud
Vrouw in een dekentje

Verzorging: Pedicure en schoonheidstrends stralend in de kou

De winter brengt naast de koude temperaturen ook een heleboel gezelligheid met zich mee. De gezellige decembermaand met alle feestdagen die er zijn en de voorbereidingen die daarvoor getroffen worden. De lampjes en lichtjes die een gezellige sfeer brengen in de donkere wintermaanden. De één houdt hiervan en de ander kan niet wachten tot het voorjaar weer begint. Maar laten we er het beste van maken en onze verzorgingsroutines aanpassen aan de kou en overgaan op de winter verzorging. In deze blog willen we wat tips met je delen.

Hydrateren is nodig tijdens de winter verzorging

Net als in de herfst is de lucht koud en droog en heeft ons grootste orgaan de huid extra hydratatie nodig. Dit geldt voor de gehele huid, maar onze handen en voeten kunnen we vaak toch minder beschermen tegen de kou en daaraan merken we vaak dat de huid droger wordt. Deze mogen dan ook extra verzorging ervaren door gehydrateerd te worden met een goede crème. Het gebruik van olie in een verzorgende crème zorgt dat deze meer vocht vasthoudt in de huid. Hierdoor wordt de huid soepeler en zachter en voelt deze zachter aan door de goede verzorging. Het is raadzaam om er voor te zorgen dat er olie in je winter verzorging is toegevoegd. Scrub je huid met een milde scrub om dode huidcellen te verwijderen zodat daarna de huid goed gehydrateerd kan worden. Daarmee houdt de huid meer vocht vast en blijft deze soepeler. Ook is voldoende drinken belangrijk voor een goed gehydrateerde huid. Drink voldoende water. Dit kan in de winter natuurlijk ook in de vorm van thee omdat dat lekker warm is. 

Massages

Verwen jezelf tijdens de koude en donkere dagen met een massage. Om de huid extra te ondersteunen kan je een vocht inbrengende olie gebruiken waardoor de huid wordt gehydrateerd. Je kan er een compleet verwenmoment voor jezelf voor maken door naar een professional te gaan. Je voeten vinden een massage in de wintermaanden ook heel fijn, want die zijn over het algemeen ook droger waardoor je de kans op kloven vergroot. Een goede verzorging en een bezoek aan de pedicure is dan ook geen overbodige luxe in deze periode van het jaar, maar een goede verzorging van je voeten. Mocht je toch kloven hebben dan kan je je winterverzorging uitbreiden met een kloven crème. 

Warme winterkleuren

Je nagels verdienen ook winterse liefde. Ook de nagels hebben hydratatie nodig en kunnen in de winter verzorging een nagelriemolie gebruiken, die dagelijks in gemasseerd wordt. Dit is een goede verzorging voor de nagelplaat en stimuleerd de groei van de nagel. Naast hydratatie tegen droogte ook een leuk winters kleurtje gebruiken. Kies warme donkere kleuren zoals bordeauxrood, dieppaars of chocoladebruin. Dit zijn kleuren die perfect bij het winterseizoen passen. Voor een beetje extra glamour kan je kiezen voor een glanzende topcoat. Dit geeft een extra feestelijke touch tijdens de feestdagen. Je kan er ook voor kiezen om wat extra glitter toe te voegen door een zilveren of gouden glitternagellak te gebruiken. Dit geeft je nagels een feestelijke uitstraling.

Bescherm jezelf tegen de koude temperaturen

Zorg ervoor dat je jezelf goed beschermd tegen de koude temperaturen door laagjes kleding aan te trekken. Je voeten worden blij van warme sokken en warme schoenen om zo tegen de kou beschermd te worden. Draag handschoenen zodat je handen ook zo min mogelijk aan de kou blootgesteld worden om droge handen te voorkomen. En zijn de handen wel aan de kou blootgesteld zorg dan daarna voor een hydraterende verzorging.

Winterse pedicure en schoonheidstrends zijn een heerlijke manier om jezelf te verwennen tijden het koude seizoen. Neem de tijd om je routines aan te passen aan het seizoen en maak je eigen routine in winter verzorging. Zo stap vol zelfvertrouwen het winterseizoen in. Laat je stralende persoonlijkheid zien, zelfs als de temperaturen het vriespunt naderen. 

Vorig artikel Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden