Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €20,-
Gratis verzending vanaf €20,-
Wat zijn de beste Pedicure tangen?

Wat zijn de beste Pedicure tangen?

Tangen is een breed begrip, want welke tangen worden er dan bedoeld? Er zijn tangen die gebruikt worden in de bouw en bij het klussen, maar dat zijn niet de tangen waar wij het over willen hebben. We gaan het hebben over nageltangen en gerelateerde instrumenten. De verschillende soorten zullen we benoemen met de voordelen van elke tang!

De verschillende soorten

Bij het gebruik van de juiste tang wordt het knippen makkelijker. Daarvoor is het wel handig om te weten welke verschillende tangen er zijn en waar ze goed voor zijn. Naast de gewone nageltangen om nagels te knippen zijn er nog een aantal andere soorten tangen. De vorm van de tang of deze recht of gebogen is bepaalt de vorm waarin de nagels geknipt worden. Tangen kunnen enkel en dubbel gescharnierd zijn. Als ze dubbel gescharnierd zijn dan kost het knippen minder kracht omdat de tang dan mee helpt. Voor elke nagel en elke knipbeurt is er een passende tang. Hieronder lichten wij een aantal tangen toe.

De kopknipper

De kopknipper kenmerkt zich doordat het snijvlak van de tang aan de voorkant zit. Dit maakt het makkelijk om in een ergonomische houding te werken. Hierdoor hoeven de polsen en onderarmen minder te draaien. Zo wordt het knippen van de nagels als minder belastend ervaren. De knopknipper wordt ook wel ergonomische tang of zijsnittang genoemd.

Hoektangen

De naam zegt het al. Deze tangen worden gebruikt om de hoekjes van de nagels te knippen. Wanneer de tang gebruikt wordt voor het knippen van de hele nagel, wordt het risico gelopen dat de tang kop breekt. Deze tang is lichter en kleiner dan de normale nageltang en speciaal ontworpen voor het knippen van de hoekjes van de nagel.

Vellentangen

De vellentang is geschikt voor het knippen van losse huidvellen en de randjes van de nagelriem. Dit zijn kleine tangetjes en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De lengte van de knipbek varieert tussen de 3 tot 6 mm om zo de kleine velletjes weg te kunnen knippen. Zo heb je minder last van kloven en altijd een mooi nagelbed.

Diabetestangen

Mensen met diabetes zijn gevoeliger voor verwondingen en hebben meer verzorging nodig aan de voeten. Diabetische tangen hebben geen spitse, scherpe punten/randen zodat de kans op verwondingen wordt verkleind. Hierdoor kunnen teennagels gemakkelijk geknipt worden zonder dat er dus wondjes ontstaan.

Instrumenten die nodig zijn naast de tangen.

Met alleen het knippen van de nagels en het wegknippen van de velletjes zijn de nagels nog niet optimaal verzorgd. Na het knippen kunnen er scherpe randjes ontstaan die nog wel gevijld mogen worden. Ook voor het wegvijlen van ingegroeide teennagels kan een vijl gebruikt worden.

Lukt dit niet? Dan kan een ingegroeide teen nagel ook opgeheven worden met een nagelheffer om zo de ingegroeide teennagel te kunnen reinigen zodat deze niet gaat ontsteken.

De Merbach tangen

Merbach heeft een eigen assortiment tangen op de markt gebracht en voorziet in alle boven genoemde tangen en instrumenten. Daarnaast heeft Merbach ook nog een aantal pincetten in het assortiment. Deze zijn een mooie aanvulling. Onderstaand de voordelen van de Merbach instrumenten:

  • Gemaakt van hoogwaardig Europees staal
  • Verschillende formaten en vormen
  • Goed te reinigen met de Ultrasoonreiniger
  • Altijd de beste kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Uit voorraad leverbaar
  • Met de juiste tang kost het knippen van de nagel weinig kracht!

Enthousiast geworden over de Merbach tangen? Bekijk het assortiment op Beez.nl.

Vorig artikel Injectienaalden! Zoveel verschillen.
Volgend artikel De zomer laat zich nog even zien! Gebruik de Merbach Waterspray

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden