Doorgaan naar inhoud
hand met handschoen

Help! Welke maat handschoenen pas ik het beste?

Wanneer je online handschoenen wilt bestellen, is het essentieel om de juiste maat te kiezen voor een optimale pasvorm. Het kan verleidelijk zijn om meerdere maten te bestellen en te proberen, maar er bestaat een effectievere methode om de juiste maat te bepalen, en daar richten we ons op in deze blog.

Een nauwkeurige maatbepaling begint met het meten van je handen volgens specifieke richtlijnen. In de blog laten we je stap voor stap hoe je deze metingen kunt uitvoeren voor de juiste maat handschoenen. 


De risico's bij niet goed passende handschoenen

Het dragen van handschoenen die niet goed passen, brengt aanzienlijke risico's met zich mee die variëren van verminderde handvaardigheid tot verminderde bescherming. Wanneer handschoenen te strak zijn, kunnen ze de bloedcirculatie belemmeren en ongemak veroorzaken, wat kan leiden tot vermoeidheid en verwondingen. Ook kunnen handschoenen die te strak zitten makkelijker scheuren waardoor ze hun functie missen. 

Aan de andere kant bieden te losse handschoenen onvoldoende bescherming en kunnen ze gemakkelijk afglijden, waardoor de handen blootgesteld worden aan mogelijke gevaren. Door het niet goed aansluiten hebben vloeistoffen en micro-organismen de kans om op de handen te komen en kunnen zo verspreidt worden.  

Onjuist passende handschoenen kunnen ook huidirritaties veroorzaken door wrijving of overmatig zweten. In professionele omgevingen, zoals de gezondheidszorg of de industrie, waar bescherming cruciaal is, kunnen slecht passende handschoenen leiden tot incidenten met potentieel ernstige gevolgen. Daarom is het essentieel om zorgvuldig de juiste maat handschoenen te kiezen om optimale bescherming en comfort te waarborgen.

De stappen om de juiste maat handschoenen te bepalen

Met een aantal stappen weet je welke handschoen maat je hebt en kun je meteen de juiste maat bestellen.


  1. Meet de handomtrek op het breedste punt van de handpalm, net boven de duim zoals aangegeven in de afbeelding.
  2. Noteer de meting in millimeters.
  3. Gebruik de onderstaande tabel om je handschoenmaat te bepalen. 

Voordelen van de juiste maat handschoenen

Het dragen van handschoenen in de juiste maat biedt een scala aan voordelen, variërend van comfort en flexibiliteit tot optimale bescherming. Een van de belangrijkste voordelen is het comfort dat voortkomt uit een nauwsluitende pasvorm. Wanneer handschoenen goed passen, vermijdt men ongemakken zoals knijpen of verschuiven tijdens het dragen, wat essentieel is voor langdurig gebruik.

Een juiste maat bevordert ook de bewegingsvrijheid en behoudt de handvaardigheid. Het minimaliseert het risico op belemmeringen in de handbewegingen, wat vooral van belang is in beroepen waar precisie en behendigheid vereist zijn. Hierdoor kunnen gebruikers soepeler werken zonder concessies te doen aan de bescherming.

Daarnaast draagt de juiste maat handschoenen bij aan de doeltreffendheid van bescherming. Goed passende handschoenen sluiten nauw aan op de hand, waardoor de kans op het binnendringen van schadelijke stoffen, micro-organismen of chemische substanties wordt geminimaliseerd. Dit is cruciaal in sectoren zoals de gezondheidszorg, de voedingsindustrie en laboratoriumomgevingen.

Bovendien vermindert het gebruik van de juiste maat het risico op huidirritaties en allergieën. Te grote handschoenen kunnen wrijving veroorzaken, terwijl te strakke handschoenen de huid kunnen beschadigen. De juiste maat zorgt voor een optimale barrière zonder nadelige effecten op de huid.

Kortom, het kiezen van handschoenen in de juiste maat is niet alleen een kwestie van comfort, maar een essentieel aspect van veiligheid en effectiviteit in verschillende werkomgevingen. Het draagt bij aan een betere gebruikerservaring en optimaliseert de beschermende functie van de handschoenen.


Handschoenen bij BeeZ.nl

Het bestellen van handschoenen in de juiste maat wordt eenvoudig met BeeZ.nl. Onze uitgebreide collectie handschoenen biedt een ruime keuze, zodat je moeiteloos de perfecte handschoen kunt vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Zodra je de juiste maat hebt vastgesteld, navigeer je door ons gevarieerde assortiment om de handschoen te selecteren die het beste aansluit bij jouw vereisten. Of het nu gaat om medische handschoenen, beschermende handschoenen voor de industrie, of wegwerphandschoenen, BeeZ.nl voorziet in diverse opties van hoogwaardige kwaliteit.

Bij BeeZ.nl begrijpen we dat handschoenen niet alleen moeten passen, maar ook moeten voldoen aan de specifieke eisen van de gebruiker. Of je nu op zoek bent naar handschoenen met specifieke eigenschappen zoals chemische bestendigheid, extra grip of langdurig comfort, ons assortiment is zorgvuldig samengesteld om aan diverse behoeften te voldoen.

Navigeer door onze gebruiksvriendelijke website, selecteer de gewenste maat en ontdek de uitgebreide mogelijkheden die BeeZ.nl te bieden heeft op het gebied van handschoenen. Profiteer van onze kwalitatieve selectie en bestel met vertrouwen, wetende dat je de juiste maat en het ideale type handschoen voor jouw situatie hebt gekozen.


Vorig artikel Geen boom zonder cadeautjes in de december maand
Volgend artikel Druk, druk, druk voor de gezellige feestdagen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden