Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €20,-
Gratis verzending vanaf €20,-
Hebben etherische oliën invloed op ons welzijn?

Hebben etherische oliën invloed op ons welzijn?

Hebben etherische oliën invloed op ons welzijn? Hoe we ons voelen en welke mate van tevredenheid we ervaren? Ja! Etherische oliën kunnen invloed hebben op ons welzijn. Dit kan op verschillende manieren met olie. Zo heb je onder andere olie met aromatherapie. Lees hier over de invloeden van de verschillende geuren!

Geur van olie

Als een olie verdampt in een diffuser kan deze de sfeer in een ruimte beïnvloeden. Sommige oliën zijn verzachtend en grondend, andere geven energie of zijn verkwikkend. Dit doet wat met de sfeer in de ruimte maar ook met de stemming van de mensen die zich in de ruimte bevinden. Dit is hetzelfde als met de manier waarop muziek de sfeer in een ruimte kan bepalen waardoor mensen in een zelfde stemming komen. Zo kun je spelen met de olie en de sfeer die ze creëren. Met geurstokjes kan je de olie ook verspreiden in de ruimte en zo de sfeer in een omgeving creëren.

Huidverzorging en olie

De etherische olie wordt ook ingezet bij de huidverzorging. Het trekt snel in de huid en heeft afhankelijk van de olie zijn eigen werking. Het kan de huid gehydrateerd helpen houden. Bij een huid die last heeft van acne, wordt Tea tree olie aangeraden, maar verdun de olie wel voordat ze op de huid aangebracht wordt. Probeer eerst op een klein stukje huid om te kijken of er geen irritatie ontstaat, want de huid kan overgevoelig reageren op de olie. Nog een aantal voorbeelden van de werking van olie die op de huid aangebracht wordt:

 

 • Lavendel is ontspannend en helpt de gestreste of vermoeide huid
 • Sinaasappel werkt kalmerend op de huid en houdt insecten en muggen op afstand
 • Pepermuntolie is verfrissend en helpt de huid te koelen en kan tegelijkertijd helpen met vrijer ademen
 • Citroen kent een zuiverende en desinfecterende werking op de huid. Kan helpen om de talgproductie in balans te brengen.

 

Lichamelijke kwaaltjes waarbij olie kan helpen

Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn en dat kan heel storend zijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Hoofdpijn van stress of spanning, hormonale hoofpijn of migraine. Om de hoofdpijn te verlichten kunnen oliën ingezet worden. Veel gebruikt oliën bij hoofdpijn zijn:

 

 • Basilicum
 • Kamille
 • Lavendel
 • Melisse
 • Eucalyptus
 • Pepermunt

 

Andere klachten met een olie die kan ondersteunen

Zo zijn er nog heel veel andere klachten die we kunnen ervaren. Hieronder een lijstje met veel genoemde klachten en de olie die daarbij past:

 

 • Acne: Bergamot, Eucalyptus, Geranium, Lavendel, Tea Trea
 • Concentratie: Pepermunt, Eucalyptus, Jeneverbes
 • Droge huid; Palmarosa, Wierook, Kammille, Jasmijn
 • Eczeem: Lavendel, Rozemarijn, Lavendel
 • Eelt: Citroen, Tea Tree
 • Kalknagel: Tea Tree, Citroen, Lavendel, Oregano
 • Voetschimmel: Eucalyptus, Tea Tree, Tijm, Kaneel, Kruidnagel
 • Zweet voeten: Rozemarijn, Salie,
 • Zwemmerseczeem: Tea Tree.

 


De verschillende oliën kunnen goed ingezet worden bij verschillende kwaaltjes en dit is nog maar een kleine greep uit de kwaaltjes die we kunnen hebben en als lastig kunnen ervaren. Bij twijfel of de kwaal wel juist gekwalificeerd is, dan adviseren wij zeker een professional te raadplegen en niet zelf te blijven proberen de kwaal te bestrijden. De oliën zijn een ondersteuning en geen medicijn.

Bijna net zo kostbaar als goud

De zuiverheid van een olie is afhankelijk van de geografische locatie, het weer en andere factoren zoals de grond en de manier waarop de planten verzorgd worden. De destillatiemethode heeft invloed op de kwaliteit van de olie. Deze kan tijdens het proces volledig verwoest worden. Het is bijna een kunstvorm te noemen. De manier van destilleren door de precisie en detail dat nodig is tijdens dit proces. Voor elke olie is een andere bewerkingsvorm nodig. De olie bevindt zich vaak in verschillende onderdelen van de plant, bijvoorbeeld de steel, de bloem, een blad en soms alleen in de bloesem. Dit zijn vaak minuscule hoeveelheden waardoor de kwalitatieve olie een kostbare vloeistof is. Elke olie heeft zijn eigen structuur en daarmee zijn eigen voordelen als ze ingezet worden. Het is een mooie ontdekkingsreis om te ervaren wat oliën kunnen doen en de werking die ze hebben op mentaal, fysiek en emotioneel vlak.

Verkrijgbaar bij Beez.nl

Doordat de oliën op veel verschillende manieren te gebruiken zijn, is het zeker de moeite waard om er meer over te weten te komen. Dit is echt nog maar een notendop van wat met etherische oliën mogelijk is. Wil je graag zelf gaan ervaren wat etherische oliën voor je kunnen betekenen. Bekijk de oliën die wij hebben toegevoegd aan ons assortiment op Beez.nl.

Vorig artikel Tips om je nagels goed te verzorgen!
Volgend artikel Heb jij de hygiënepapier gespot?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden