Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €20,-
Gratis verzending vanaf €20,-
Eerste hulp bij het verwijderen van wratten!

Eerste hulp bij het verwijderen van wratten!

Veel mensen hebben wel eens een wrat gehad. Wanneer de weerstand wat verminderd is ben je gevoeliger voor het oplopen van een virus. Wratten verschijnen zomaar, en meestal verdwijnen ze ook weer zomaar. Hoewel ze onschuldig zijn en meestal vanzelf verdwijnen, kunnen ze storend zijn. Wat zijn wratten eigenlijk en hoe ontstaan ze en hoe kom jij sneller van je wratten af?

Wat zijn wratten?

Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. Soms zien ze er een bloemkoolachtig uit. Ze komen vooral voor op de handen en voeten, maar kunnen ook op andere plaatsen zitten. Er bestaan verschillende soorten wratten. De meest voorkomende wratten zijn de gewone wrat en de voetwrat. Maar je kun ook last krijgen van andere soorten wratten zoals:

 

 • Waterwratten
 • Genitale wratten
 • Ouderdomswratten
 • Vlakke wratten
 • Steelwratjes
 • Draadvormige wratten

Hoe kan een wrat er uit zien?

De meest voorkomende symptomen van wratten zijn huidgezwelletjes die op een kleine bloemkool lijken en ruw aanvoelen. De meeste wratten hebben een harde rand en een zacht midden, maar sommige wratten zijn plat en glad. Wratten zijn meestal rond of ovaal, met een diameter van 1 tot 10 mm.

Hoe ontstaan wratten?

Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus. Dit virus infecteert de cellen in de buitenste laag van de huid via kleine snijwonden en schrammen. Als dit virus in contact komt met de huid, kunnen er wratten ontstaan. Het wrattenvirus komt overal voor, wratten zijn namelijk besmettelijk. Ze worden doorgegeven via direct en indirect contact. Heb jij last van wratten, huidaandoeningen en/of huidlaesies? Cryo Professional helpt jou hier zo snel mogelijk van af.

Wat is Cryo Professional Wratverwijderaar?

Cryo is de professional voor behandelingen aan de huid zoals huisaandoeningen en wratten! De Cryotherapie is een methode die de wratten (laesies) bevriest, om deze vervolgens gemakkelijk te kunnen verwijderen. Met de Cryo Professional kan je diverse types goedaardige laesies behandelen.

De gemiddelde behandeltijd is 15-40 seconden afhankelijk van de wrat en locatie van de wrat. Kijk hier welke behandelingsinstructie bij jouw type laesies past of bestel het product! Ook vind bij bestelling een gebruiksaanwijzing. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing goed door! Wil jij jouw wratten verwijderen? Bestel dan Cryo Professional Wratverwijderaar bij Beez.nl

Hoe worden wratten voorkomen?

Sommige wratten hebben enkele maanden nodig om zich te ontwikkelen, hierdoor is de bron van besmetting vaak moeilijk te achterhalen. Het risico op wratten kan enigszins beperkt worden door een goede algemene hygiëne:


 • Draag schoenen of slippers in gymzalen en zwembaden
 • Was je voeten elke dag en droog ze goed af.
 • Draag dagelijks schone sokken en goed ventilerende schoenen.
 • Gebruik handdoeken niet gezamenlijk.
 • Vermijd contact met een wrat.

 

 

Vorig artikel 3 redenen waarom de tissue je beste vriendin is
Volgend artikel Veiligheidstips die je niet kunt missen in je salon

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden