Doorgaan naar inhoud
De 3 voordelen van een bezoek aan de pedicure!

De 3 voordelen van een bezoek aan de pedicure!

Pedicures zijn een geweldige manier om zorg voor je voeten te bieden. De pedicure is niet alleen voor vrouwen, ze zijn er voor iedereen die zorg nodig heeft voor de voeten!

Wat doet een pedicure?

Een pedicure is een cosmetische behandelaar die de voeten en tenen behandelt. Een goede pedicure kan heel ontspannend zijn. Het helpt de stress te verlichten en kan therapeutisch zijn. Ook voorkomt en herstelt het uiteenlopende voetproblemen. Voeten krijgen veel te verduren, zitten vaak lang opgesloten in (kleine) ruimtes zoals schoenen. Voor het beste resultaat is het advies om een pedicure iedere 6 weken te bezoeken, tenzij de pedicure anders aangeeft.

Wat doet een medische pedicure?

Een medisch pedicure houdt zich voornamelijk bezig met voetzorg en het behandelen van de huid- en nagelaandoeningen. Hierbij kun je denken aan onder andere het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. Maar ook het behandelen van schimmelnagels en het zetten van nagelbeugels. Een medisch pedicure richt zich voornamelijk op de medische kant van het beroep en behandelt gericht ter preventie en pijnvermindering.

Hét verschil tussen een pedicure en een medische pedicure

Wat is nou precies het verschil? Een medisch pedicure heeft een extra opleiding gehad. Hierdoor mag zij ook diverse specialistische behandelingen uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan voetbehandelingen van risicovoeten, welke een verhoogd risico hebben op verschillende complicaties als reuma, diabetes spasmen, of verwaarlozing van voeten door ouderdom.

Dé 3 voordelen van een regelmatig bezoek aan de pedicure

De gemiddelde persoon zet op een dag 8.000 tot 10.000 stappen per dag. De voeten hebben dus in een heel leven veel te verduren. Daarom is een goede verzorging erg belangrijk. Zo kun je voetproblemen voorkomen, verlaag je de kans op infecties en zorg je voor een goede vocht balans in de voeten.

Voorkomt voetproblemen

Een bezoekje aan de pedicure kan vroege tekenen van likdoorns, eeltknobbels en schimmelinfecties verhelpen. Deze voetproblemen zijn namelijk in een beginstadium veel beter te verhelpen.

Verlaagt de kans op infecties

Wist je dat het zelf knippen en schoonmaken van teennagels kan zorgen voor een ingegroeide teennagel of nog erger een infectie? Dankzij een bezoekje aan de pedicure kan dit worden voorkomen en voorkom je nare geurtjes!

Behoud de huidvochtigheid

Dankzij de vocht inbrengende producten van pedicures en het weken van eelt, blijven voeten goed gehydrateerd en heb je minder kans op blaren en kloven.

Wees lief voor je voeten!

Beez.nl is dé webshop voor de beauty- of medische professional. In onze overzichtelijke webshop voor beauty ondernemers vind je alle artikelen die je nodig hebt bij de dagelijkse behandelingen binnen jouw organisatie. Indien je op werkdagen voor 23:59 bestelt, verzenden wij jouw order dezelfde dag nog. Heb je vragen over producten van Beez.nl? Onze klantenservice is bereikbaar via support@beez.nl of telefonisch via 088 77 222 88 en staat voor je klaar met antwoorden.

Vorig artikel Incontinentie wordt druppelsgewijs besproken

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden