跳至内容

语言

hart met roze confettie

Valentijnsdag komt eraan. Wie ga jij verrassen?

Het is al bijna zover want Valentijnsdag komt eraan en dan is het natuurlijk de vraag word jij verrast door iemand. Natuurlijk denk je ook al na over wie jij gaat verrassen. Soms is dit heel voor de hand liggend, maar het kan ook zijn dat je echt een geheime liefde hebt. Als je weet wie je gaat verrassen dan is er nog heel veel keuze om aan iemand te geven. Je kan een winkel in gaan en daar iets kopen wat rood is en in de vorm van een hartje, maar je kan ook iets originelers kopen voor Valentijnsdag wat beter bij de persoon past. We willen je een aantal leuke ideeën geven om over na te denken.

Het ontstaan van Valentijnsdag

Valentijnsdag vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, gekoppeld aan de legende van Sint-Valentijn, een christelijke priester die in de 3e eeuw leefde onder het bewind van keizer Claudius II. De keizer had bepaald dat jonge mannen betere soldaten zouden zijn als ze niet getrouwd waren. Sint-Valentijn negeerde dit decreet en bleef paren in het geheim trouwen. Toen zijn daden aan het licht kwamen, werd hij gevangengezet.

Volgens de overlevering genas Sint-Valentijn tijdens zijn gevangenschap de blinde dochter van zijn cipier. Voordat hij werd geëxecuteerd, stuurde hij haar een brief ondertekend met "Van jouw Valentijn". De executie vond plaats op 14 februari, rond het jaar 269.

De viering van Valentijnsdag als een dag van romantische liefde begon in de 14e eeuw in Engeland en Frankrijk. De middeleeuwse dichter Geoffrey Chaucer schreef in zijn werk "Parlement of Foules" over de link tussen 14 februari en romantiek. Het werd beschouwd als het begin van het vogelhuwelijk en symboliseerde de liefde tussen mensen.

De uitwisseling van liefdesbrieven en kleine geschenken op Valentijnsdag werd populair in de 17e eeuw. In de 18e eeuw begonnen mensen zelfgemaakte kaarten en geschenken te geven op Valentijnsdag, en de commerciële productie van Valentijnskaarten begon in de 19e eeuw.

Tegenwoordig wordt Valentijnsdag wereldwijd gevierd met het uitwisselen van kaarten, bloemen en cadeautjes als een dag om liefde en genegenheid te uiten. Het verhaal van Sint-Valentijn heeft de dag getransformeerd tot een gelegenheid waarop mensen hun liefde voor elkaar vieren.

Cadeau ideeën die we graag met je delen

Als je bij BeeZ.nl komt kijken voor je Valentijn cadeau kan je misschien denken wat heeft dit met Valentijnsdag te maken? Maar je hebt wel een origineel cadeau om te geven wat niet verwacht wordt met Valentijnsdag en als je daar nu een kaartje bij doet met hele lieve woorden dan is het weer helemaal een cadeautje voor Valentijnsdag. Als je een lekkere bodylotion koopt of een verwenpakketje voor de voeten maakt, dan wordt er elke keer als dat gebruikt wordt aan jou gedacht en de lieve woorden die je geschreven hebt.

Je kan een Valentijnsdag verwenpakketje maken voor de voeten van Laufwunder of van Gehwol om je liefde de best verzorgde voeten van de hele wereld te geven. Je kan dan kiezen wat past bij de persoon die je wilt verrassen met Valentijnsdag. Bekijk onze gehele collectie voetverzorging om een cadeaupakketje te maken.  Je kan het pakketje ook aanvullen met een bon voor een behandeling bij een pedicure om er een compleet pakket van te maken. 

Het weggeven van een pakketje voor de nagelverzorging is ook leuk en dan is er meer mogelijk dan alleen maar verschillende nagellakjes. Je kunt een nagelriemolie toevoegen aan de nagellak en een goede base- en topcoat. Met een nagellakremover maak je het pakketje helemaal compleet. Bekijk de verschillende kleuren die we in ons assortiment hebben om een keuze te maken. We hebben de traditionelere rode en roze tinten, maar ook zeker de trendy kleuren. Voeg de kleuren samen die bij jouw Valentijn passen.

Geniet van de voorbereiding van Valentijnsdag en vier de liefde uitbundig!

上一篇文章 Van bloem tot voet. Kamille voor elke stap
下一篇文章 Wintersport en de nodige bescherming voor je huid

发表评论

评论必须经过审核后方可显示

*必填栏