跳至内容

语言

Wat zijn de beste Pedicure tangen?

Wat zijn de beste Pedicure tangen?

Tangen is een breed begrip, want welke tangen worden er dan bedoeld? Er zijn tangen die gebruikt worden in de bouw en bij het klussen, maar dat zijn niet de tangen waar wij het over willen hebben. We gaan het hebben over nageltangen en gerelateerde instrumenten. De verschillende soorten zullen we benoemen met de voordelen van elke tang!

De verschillende soorten

Bij het gebruik van het juiste gereedschap wordt nagelknippen makkelijker. Daarvoor is het handig om te weten welke variaties er zijn en waar ze goed voor zijn. Naast de standaard voor nagels knippen zijn er andere soorten. De vorm, recht of gebogen, bepaalt hoe de nagels worden geknipt. Enkel- of dubbel gescharnierde ontwerpen verminderen krachtinspanning. Voor elke nagel en knipbeurt is er een geschikt instrument. Hieronder geven we uitleg over enkele varianten.

De kopknipper

De kopknipper kenmerkt zich doordat het snijvlak van de tang aan de voorkant zit. Dit maakt het makkelijk om in een ergonomische houding te werken. Hierdoor hoeven de polsen en onderarmen minder te draaien. Zo wordt het knippen van de nagels als minder belastend ervaren. De knopknipper wordt ook wel ergonomische tang of zijsnittang genoemd.

Hoektangen

De naam zegt het al. Deze tangen worden gebruikt om de hoekjes van de nagels te knippen. Wanneer de tang gebruikt wordt voor het knippen van de hele nagel, wordt het risico gelopen dat de tang kop breekt. Deze tang is lichter en kleiner dan de normale nageltang en speciaal ontworpen voor het knippen van de hoekjes van de nagel.

Vellentangen

De vellentang is geschikt voor het knippen van losse huidvellen en de randjes van de nagelriem. Dit zijn kleine tangetjes en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De lengte van de knipbek varieert tussen de 3 tot 6 mm om zo de kleine velletjes weg te kunnen knippen. Zo heb je minder last van kloven en altijd een mooi nagelbed.

Diabetestangen

Mensen met diabetes zijn gevoeliger voor verwondingen en hebben meer verzorging nodig aan de voeten. Diabetische tangen hebben geen spitse, scherpe punten/randen zodat de kans op verwondingen wordt verkleind. Hierdoor kunnen teennagels gemakkelijk geknipt worden zonder dat er dus wondjes ontstaan.

Instrumenten die nodig zijn naast de tangen.

Het knippen van nagels en het verwijderen van velletjes vormt slechts het begin van een optimale nagelverzorging. Na het knippen kunnen er scherpe randjes ontstaan die aandacht verdienen en het gebruik van een vijl rechtvaardigen. Het vijlen van nagelranden draagt bij aan een gladde afwerking en voorkomt eventuele irritaties of snijwondjes die kunnen ontstaan door scherpe randen.

Bovendien dient de nagelvijl als een waardevol instrument voor het behandelen van ingegroeide teennagels. Het zorgvuldig wegvijlen van scherpe hoeken kan helpen bij het verminderen van ongemak en pijn veroorzaakt door ingegroeide teennagels. Het gebruik van een vijl biedt hierbij de nodige precisie om de nagelranden te modelleren en eventuele scherpe punten glad te strijken.

In gevallen waarin het vijlen niet voldoende is, komt de nagelheffer als een waardevol hulpmiddel naar voren. Met behulp van een nagelheffer kan de ingegroeide teennagel voorzichtig worden opgeheven, waardoor ruimte ontstaat om de nagel zorgvuldig te reinigen. Dit is met name essentieel om ontstekingen te voorkomen en de algehele gezondheid van de nagel te bevorderen.

Deze stapsgewijze benadering van nagelverzorging benadrukt niet alleen het belang van knippen, vijlen en reinigen, maar onderstreept ook het gebruik van specifieke instrumenten zoals nagelvijlen en nagelheffers om te zorgen voor een volledige en effectieve nagelverzorgingsroutine. Door aandacht te schenken aan elk detail, kun je genieten van gezonde en goedverzorgde nagels.

De Merbach tangen

Merbach heeft een eigen assortiment tangen op de markt gebracht en voorziet in alle boven genoemde tangen en instrumenten. Daarnaast heeft Merbach ook nog een aantal pincetten in het assortiment. Deze zijn een mooie aanvulling. Onderstaand de voordelen van de Merbach instrumenten:


  • Gemaakt van hoogwaardig Europees staal
  • Verschillende formaten en vormen
  • Goed te reinigen met de Ultrasoonreiniger
  • Altijd de beste kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Uit voorraad leverbaar
  • Met de juiste tang kost het knippen van de nagel weinig kracht!

Enthousiast geworden over de Merbach tangen? Bekijk het assortiment op Beez.nl.

上一篇文章 Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

发表评论

评论必须经过审核后方可显示

*必填栏