Doorgaan naar inhoud
Tips om je nagels goed te verzorgen!

Tips om je nagels goed te verzorgen!

Nagels vertellen veel over de algehele gezondheid van iemand. Als de nagels veranderen van vorm, textuur of nagelkleur dan kan dat een waarschuwing zijn voor onderliggende gezondheidsproblemen. Als je de nagels goed verzorgt zal dit eerder opvallen en kunnen mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig worden opgespoord. Gezonde nagels laten je handen en voeten er verzorgt uit zien. Als de nagels goed verzorgt worden kunnen nagelproblemen worden voorkomen.


Nagelaandoeningen: hoe ze voorkomen en genezen.

Dagelijkse slijtage kan zorgen dat je nagels broos, zwak of beschadigd raken. Door goede verzorging kunnen nagelaandoeningen worden voorkomen.

Nijnagel

Het hebben van nijnagels komt vaak voor. Dit is niet de nagel zelf maar de huis aan de zijkanten van de nagel en ontstaat vaak bij een droge huid. Als de nijnagel wordt blootgesteld aan bacteriën of schimmels dan kan deze ontstoken raken. Een nijnagel kun je verhelpen door de nijnagel weg te knippen.

Broze nagels

Om een broze nagel te versterken is het raadzaam om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan biotine zoals eieren, amandelen en zoete aardappel of een supplement met biotine nemen. Het aanbrengen van een nagelriemolie of vocht inbrengende crème kan de nagels ook versterken.

Gele nagels

Gele nagels kan verschillende oorzaken hebben zoals roken, schimmelinfectie of een mogelijke medische aandoening. Het behandelen van gele nagels kan door ze te weken in een mengsel van baking soda en water. Daarna is het belangrijk om roken of blootstelling van de nagels aan agressieve chemicaliën te vermijden.

Nagelverzorging in 6 stappen

Volg de volgende eenvoudige stappen om je natuurlijke nagels te laten stralen.

 1. Was je nagels en handen grondig met een huidvriendelijke zeep en neem de randen van je nagels mee met een zachte nagelborstel
 2. Duw je nagelriemen voorzichtig terug met een nagelriemduwer. Zo komt het overtollige van je nagelriem los van de nagelplaat.
 3. Verwijder de dode huidcellen van de natuurlijke nagelplaat met een klein schrapertje
 4. Neem een vijl van minimaal 180 grid en vijl je nagels. Doe dit in 1 richting om haakjes te voorkomen.
 5. Voor een mooie glans kun je een topcoat aanbrengen of de nagels polijsten met een fijne polijst vijl.
 6. Breng voor de verzorging van de nagels en nagelriemen een nagelriem olie aan en masseer deze goed in.

Door de natuurlijke nagels goed te verzorgen kun je er voor zorgen dat je nagels gezond, sterk en mooi houdt. Het is belangrijk om de nagels regelmatig te verzorgen en ze te beschermen tegen beschadiging en infecties.

De laatste tips en trucs voor sterkere en mooiere nagels

Om je nagels mooi, gezond en stralend te houden onderstaand nog de laatste tips:

 • Draag handschoenen bij tuinieren en huishoudelijk werk om je nagels te beschermen tegen vuil en beschadiging.
 • Vermijd het pulken aan nagelriemen en het bijten van nagels. Dit beschadigt de nagels en kan zorgen voor infecties.
 • Eet gezond en voeding die rijk is aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor gezonde nagels, zoals vitamine A,C,E en biotine.
 • Gebruik geen nagellakremover met aceton, omdat dit de nagelplaat kan verzwakken en uitdrogen. Kies in plaats daarvan voor acetonvrije nagellakremover.
 • Masseer je handen en nagels regelmatig met een vocht inbrengende crème om ze gehydrateerd te houden en te voorkomen dat ze uitdrogen.

Met een goede nagelverzorging heb jij altijd mooie en sterke nagels. Vaak hebben we al spullen in huis om de nagels te verzorgen, maar als er nog wat mist dan kan je bij Beez.nl alle benodigde producten bestellen.

Vorig artikel Handige bescherming: de wereld van vingercondooms

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden