Doorgaan naar inhoud
Heb jij de hygiënepapier gespot?

Heb jij de hygiënepapier gespot?

Ben jij net op vakantie geweest? Dan heb jij hygiëne papier gezien en waarschijnlijk ook gebruikt! Hygiënepapier is op meer plekken aanwezig dan verwacht. Het wordt veel gebruikt zonder dat daar bij stil gestaan wordt. Bijna in elke openbare sanitaire ruimte kom je het al tegen en wordt het veelvuldig gebruikt. Doordat je het vuil, wat achterblijft op het hygiënepapier, met het papier weggooit is het meteen netjes opgeruimd. Welke soorten hygiënepapier zijn er en welke worden er veel gebruikt. Je leest het in deze blog!

De plekken waar je hygiënepapier tegen komt.

Hygiënepapier zie je bijna overal! Het wordt in de hele wereld veel gebruikt. Denk hierbij aan je vakantie naar Spanje of Frankrijk, bij het tanken of op het toilet, op de airport in de sanitaire ruimtes, in je hotel in de algemene ruimtes of op de camping je ziet het overal! Alleen al als je bedankt waar je allemaal papierenhanddoekjes tegen komt. Dan is dat best vaak. Bijna elke bedrijfskantine, in werkplaatsen bij de boer in de stal. In restaurants worden ook papierenhanddoeken gebruikt in de keuken om handen af te drogen en snel dingen op te vegen. Natgemaakt houden de doekjes je snijplank goed op dezelfde plek op het aanrecht. De handdoekjes en toiletpapier zijn er in verschillende afmetingen en de handdoekjes zijn ook nog op verschillende manieren gevouwen. Dit is afhankelijk van hoe groot het doekje is.

De verschillende manieren waarop handdoekjes gevouwen zijn

De manier waarop de Tork handdoekjes gevouwen zijn wordt aangeduid met letters uit het alfabet omdat de doekjes die vorm krijgen.

  • De C-vouw, het nadeel van deze manier van vouwen is dat er vaak meerdere doekjes tegelijk gepakt worden en dat geeft onnodige veel gebruik. Dit komt ook omdat het hele doekje nog in de dispenser zit en het lastiger is om één doekje te pakken.
  • De V-vouw, deze doekjes hebben een enkele vouw in de lengte van het doekje en zijn makkelijk uit de dispenser te halen omdat er al een stukje van het doekje onder hangt. Hierdoor is het makkelijker om er één doekje uit te halen.
  • De Z-vouw, dit zijn de meest gebruikte handdoekjes en herkenbaar aan de zigzagvouw die er in zit. Het eerste stukje van de handdoek is in het laatste stukje van de vorige handdoek gevouwen. Als er een handdoek uit de dispenser wordt getrokken dan komt de volgende handdoek klaar te hangen voor het volgende gebruik.
  • De W-vouw, Dit doekje lijkt veel op de zigzag, maar heeft net een stukje extra waardoor er vaak maar één doekje nodig is. Ze hebben een extra vouw, maar net als bij de zigzagdoekjes is het laatste stukje in elkaar gevouwen waardoor er als er een doekje uit de dispenser wordt gepakt, de volgende al weer klaar hangt om makkelijk gepakt te kunnen worden.

De handdoekjes en toiletpapier kom je het makkelijkste tegen maar er zijn nog twee vormen van hygiënepapier die de aandacht verdienen. Namelijk de dental towels en het poetspapier.


Wat zijn dental towels

Dit zijn servetten die waterdicht zijn gemaakt en perfect zijn voor het gebruik bij werkzaamheden met vloeistoffen. De servetten bieden dan bescherming aan kleding tegen vloeistoffen. Deze dental towels kom je tegen in de dentale wereld, pedicures, bij de manicure en de beauty professionals. Ze worden ook gebruikt om instrumenten schoon op te bergen.

Poetspapier

De naam zegt het al want dit papier wordt gebruikt om schoon te maken. Handig om altijd bij de hand te hebben. Even gauw de werkbank schoonmaken de handen drogen en het opruimen van vuil en vet. Het poetspapier is verkrijgbaar op rol en als vellen/doeken. Het werkt het prettigst als de doeken in de juiste dispenser zitten. Dan zijn ze makkelijk te pakken en meteen te gebruiken. Poetspapier kan uit meerder lagen bestaan of uit een enkele laag.

Hygiënepapier aanschaffen

Heeft het lezen over hygiënepapier je aandacht vastgehouden en zou je het graag willen gaan gebruiken neem dan even een kijk je bij Beez.nl. Een grootassortiment aan hygiënepapier is daar te bestellen.

Vorig artikel Een duik in de wereld van schoonheid en beauty

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden