Doorgaan naar inhoud
Een routine voor je gezichtsverzorging.

Een routine voor je gezichtsverzorging.

De basis van schoonheid en een krachtige uitstraling begint met een gezonde huid. Het verzorgen van je gezichtshuid is daarom belangrijk. Zodat je huid kan stralen doordat de huid voldoende ondersteund wordt om zijn eigen natuurlijke proces te doorlopen. Een goede gezichtsverzorgingsroutine geeft de huid een goede vitaliteit. Houdt de huid gehydrateerd zodat het zijn elasticiteit behoudt. In deze blog zullen we tips voor een goede huidroutine geven.

Reinigen

Een goede gezichtsverzorgingsroutine begint met het reinigen van je huid en dit is de eerste belangrijke stap. Het verwijdert vuil, make-up en onzuiverheden die zich gedurende de dag op onze huid verzamelen. Kies voor een milde reiniging die past bij jouw huidtype. Een gevoelige huid heeft baat bij een zachte hydraterende reiniging en een vette huid doet het beter op een schuimende reiniging.

De Magie van Scrubben in Je Gezichtsverzorging!

Wanneer je de huid scrubt dan verwijder je de dode huidcellen van de huid en dat stimuleert de natuurlijke cel vernieuwing. Dit zorgt ervoor dat je huid er frisser en stralender uit ziet. Gebruik voor het gezicht een scrub met een zachte korrel omdat de gezichtshuid een gevoelige huid is. Gemiddeld genomen is één of twee keer per week de huid scrubben voldoende. Maar kijk wat past bij jouw huid.

Toner

Als je een toner gebruikt in je gezichtsverzorgingsroutine dan helpt de toner de pH-balans van je huid te herstellen na het reinigen en scrubben. Het kan ook helpen om je huid voor te bereiden op de volgende stappen in je routine. Kies voor een alcoholvrij toner die hydrateert en kalmeert, zoals een toner met Aloë Vera of rozenwater.

Serum

Serums zijn huidverzorgingsproducten op water of oliebasis en zijn ontworpen om hoge concentraties van specifieke actieve ingrediënten aan de huid toe te voegen. Vaak worden ze gebruikt voor specifieke huidproblemen zoals acne, rimpels, pigmentvlekken of voor extra hydratatie als dat gewenst is. Kies een serum dat bij jouw unieke huid past. Een paar druppels is vaak al genoeg en het is belangrijk dit aan te brengen voordat je de huid gaat hydrateren.

Hydratatie

Het hydrateren van de huid is van groot belang ook als je een vettige huid hebt. De hydratatie van de huid zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch blijft. Het helpt de huid ook om het vocht langer vast te houden waardoor de huid er gezonder uit ziet. Ook hiervoor geldt dat een product dat bij jou huidtype de beste werking heeft. Voor een droge huid is het gebruik van een rijkere, crèmige moisturizer aan te raden. Bij een vettige huid is een gelachtig moisturizer geschikter.

Nachtcrème

De nacht is het moment dat je huid de kans heeft om te herstellen en te vernieuwen. Het moment om je huid optimaal te ondersteunen bij dit proces. De huid heeft dan belang bij een crème die hydraterende en herstellende ingrediënten bevat. Een oog crème kan ook voor de nacht overwogen worden tegen de fijne lijntjes en om eventuele donkere kringen te verminderen.

Zonbescherming

Bescherming tegen de zon is een niet te missen stap in je gezichtsverzorgingsroutine. Blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidschade. Gebruik een product met een hoge SPF bescherming voor je gezicht.

De voordelen van een goede gezichtsverzorgingsroutine

Een consistente gezichtsverzorgingsroutine resulteert in een gezonde en stralende huid. Neem de tijd om te ontdekken welke producten bij jouw huid passen. Het verzorgen van je huid is niet allen de buitenkant, maar ook een vorm van zelfzorg. Een gezonde huid draagt bij aan je zelfvertrouwen. Investeer in jezelf met een goede gezichtsverzorging en geniet van de voordelen.  Als aanvulling willen we nog een aantal extra tips meegeven:

  • Bezoek regelmatig een schoonheidsspecialiste. Nadat je een heerlijke gezichtsbehandeling hebt gehad, heb je vaak hernieuwde motivatie om je dagelijkse huidverzorging te verbeteren en je stralende huid zo gezond mogelijk te houden.
  • Pas je gezichtsverzorgingsroutine aan op basis van de seizoenen.
  • Drink voldoende water
  • Verwijder altijd je make-up voordat je gaat slapen
  • Raadpleeg een dermatoloog bij ernstige huidproblemen.
Vorig artikel Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden