Doorgaan naar inhoud
Droge huid

Help! Een droge huid wat kan je daar aan doen?

Een droge huid voelt droog aan en ziet er “leeg” uit. De huid vertoont fijne lijntjes en rimpeltjes. Een droge huid is gevoelig en jeukt. Soms komen er op de droge plekken witte schilfertjes en kan de huid ruw aanvoelen. Een droge huid is vaak een te kort aan hydratie, van buiten af en binnen uit. Lees hier voor het ontstaan van een droge huid en drie tips tegen een droge huid!

Het ontstaan van een droge huid!

Een gezonde huid is te danken aan de voeding vanuit de onderste huidlagen naar de bovenste. Deze natuurlijke voeding zorgt voor soepelheid en zachtheid. Een onzichtbaar talglaagje beschermt eveneens tegen uitdroging. Bij verstoringen in deze processen kan een droge huid ontstaan. Beschadigingen aan het talglaagje leiden ook tot droogheid. Een tekort aan vetten in de opperhuid resulteert in onvoldoende vochtretentie en veroorzaakt droogheid. Mogelijke oorzaken zijn genetische aanleg, onbeschermde blootstelling aan de zon, uitdroging, roken, stress, allergieën voor cosmetische ingrediënten, veroudering, of aangeboren huidziekten. Het handhaven van een goede huidverzorging en het vermijden van schadelijke invloeden zijn cruciaal voor het behoud van een gezonde, gehydrateerde huid.


Externe factoren

Externe factoren, zoals blootstelling aan weersomstandigheden, gebruik van agressieve cosmetische producten, frequente blootstelling aan warm water en uitdroging, kunnen allemaal bijdragen aan het ontstaan van een droge huid. Bovendien kan langdurige blootstelling aan de zon zonder bescherming, het roken van sigaretten, stress en allergieën voor bepaalde cosmetische ingrediënten ook een negatieve invloed hebben op de huidconditie.

Interne factoren

Interne factoren spelen echter ook een cruciale rol. Genetische aanleg, veroudering en aangeboren huidziekten kunnen bijdragen aan een neiging tot een droge huid. Daarnaast kan een onvoldoende inname van water, slechte voeding en een tekort aan essentiële vetten de hydratatie van binnenuit beïnvloeden.

Door zowel externe als interne factoren aan te pakken, kun je effectieve stappen ondernemen om een droge huid te voorkomen en te behandelen. Het creëren van een gezonde balans in hydratatie draagt bij aan een stralende, goed gehydrateerde huid. 

8 symptomen van een droge huid :

 1. Een jeukende huid
 2. De huid staat heel strak
 3. De huid is gebarsten
 4. De huid voelt ruw aan
 5. De huid is schilferig
 6. De huid is lichter of donkerder dan de normale huidskleur
 7. De huid ziet er dof uit
 8. De huid is gevoeliger

Tips bij een droge huid

Een droge huid is vervelend en je wilt dit graag opgelost hebben. Er zijn wel een aantal dingen te doen bij een droge huid.


 1. Slaap voldoende
 2. Drink voldoende water
 3. Gebruik een milde zeep of olie tijdens het douchen

Een crème om de huid te verzorgen is een fijne ondersteuning voor de huid om deze soepel en zacht te houden. Een goede crème ondersteunt ook het zelf herstellend vermogen van de huid. Voldoende bewegen bevordert het herstellend vermogen van de huid van binnenuit. Het beschermen tegen de verschillende weersinvloeden is helpend voor de huid. Vaak wordt gedacht dat water de huid voorziet van vocht, maar dit zorgt er eigenlijk voor dat de huid uitdroogt. Dus niet te warm en te lang douchen kan voorkomen dat de huid uitdroogt. Na het douchen een bodylotion gebruiken kan de huid ook ondersteunen om zacht en soepel te blijven.

Olie als huidverzorging

Crèmes tegen een droge huid bevatten oliën om de huid te voeden en te helpen zichzelf van binnenuit te voeden. Oliën helpen de crème goed in te trekken in de huid. De oliën die vaak gebruikt worden zijn jojobaolie, kamile-olie, argan olie en Tea tree olie. Vaak denken mensen dat de huid met olie vettig wordt, maar de olie zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt. Oliën trekken snel in en helpt de huid soepel te houden en helpen de huid te herstellen.

Huidproducten bij BeeZ.nl

Je huid is je grootste orgaan en verdient het om verzorgt te worden. Het beschermt je tegen de allerlei stoffen, invloeden van buitenaf en bacteriën en ook zorgt het voor de regeling van je temperatuur. Je huid maakt Vitamine D aan wat van belang is voor je botten. Voor de verzorging van je huid bestel je de producten natuurlijk bij Beez.nl

Vorig artikel Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden