Doorgaan naar inhoud
Gratis verzending vanaf €20,-
Gratis verzending vanaf €20,-
Een droge huid wat nu?

Een droge huid wat nu?

Een droge huid voelt droog aan en ziet er “leeg” uit. De huid vertoont fijne lijntjes en rimpeltjes. Een droge huid is gevoelig en jeukt. Soms komen er op de droge plekken witte schilfertjes en kan de huid ruw aanvoelen. Een droge huid is vaak een te kort aan hydratatie van buitenaf en/of van binnenuit. Lees hier over het ontstaan van een droge huid en drie tips tegen een droge huid!

Het ontstaan van een droge huid!

Normaal zorgen de onderste lagen van onze huid ervoor dat de bovenste gevoed worden van binnenuit. Zo blijft onze huid soepel en zacht. Als dit verstoord is, dan ervaren wij een droge huid. Een onzichtbaar laagje talg op onze huid helpt deze ook soepel en zacht te houden. Als dit laagje beschadigd is dan ervaren we ook een droge huid. Als de opperhuid te weinig vetten bevat, kan de huid niet voldoende vocht vasthouden en ontstaat een droge huid. Oorzaken waardoor dit kan gebeuren zijn aanleg, onbeschermde blootstelling aan de zon, uitdroging, roken, stress, allergieën voor ingrediënten in cosmetische producten, ouderdom of aangeboren huidziekte.

8 symptomen van een droge huid :

 

 1. Een jeukende huid
 2. De huid staat heel strak
 3. De huid is gebarsten
 4. De huid voelt ruw aan
 5. De huid is schilferig
 6. De huid is lichter of donkerder dan de normale huidskleur
 7. De huid ziet er dof uit
 8. De huid is gevoeliger

Tips bij een droge huid

Een droge huid is vervelend en je wilt dit graag opgelost hebben. Er zijn wel een aantal dingen die je kan doen bij een droge huid.

 

 1. Slaap voldoende
 2. Drink voldoende water
 3. Gebruik een milde zeep of olie tijdens het douchen

Een crème om de huid te verzorgen is een fijne ondersteuning voor de huid om deze soepel en zacht te houden. Een goede crème ondersteunt ook het zelf herstellend vermogen van de huid. Voldoende bewegen bevordert het herstellend vermogen van de huid van binnenuit. Het beschermen tegen de verschillende weersinvloeden is helpend voor de huid. Vaak wordt gedacht dat water de huid voorziet van vocht, maar dit zorgt er eigenlijk voor dat de huid uitdroogt. Dus niet te warm en te lang douchen kan voorkomen dat de huid uitdroogt. Na het douchen een bodylotion gebruiken kan de huid ook ondersteunen om zacht en soepel te blijven.

Olie als huidverzorging

Crèmes tegen een droge huid bevatten oliën om de huid te voeden en te helpen zichzelf van binnenuit te voeden. Oliën helpen de crème goed in te trekken in de huid. De oliën die vaak gebruikt worden zijn jojobaolie, kamille-olie, argan olie en Tea tree olie. Vaak denken mensen dat de huid met olie vettig wordt, maar de olie zorgt ervoor dat de huid gevoed wordt. Oliën trekken snel in en helpen de huid soepel te houden en de huid te herstellen.

Huidproducten bij Beez

Je huid is je grootste orgaan en verdient het om verzorgd te worden. Het beschermt je tegen de allerlei stoffen, invloeden van buitenaf en bacteriën. Ook zorgt het voor de regeling van je temperatuur. Je huid maakt Vitamine D aan wat van belang is voor je botten. Voor de verzorging van je huid bestel je de producten natuurlijk bij Beez.nl

Vorig artikel Wil jij blije voeten het hele jaar door? Ja het kan!
Volgend artikel Heerlijk weer, dat denkt de voetschimmel ook.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden