Doorgaan naar inhoud
etherische olie op rozenblaadjes

DIY met etherische olie van JIVA

Wil jij ook meer doen met je etherische olie van JIVA dan er alleen aan ruiken en in deze in je diffuser doen? Er zijn meer opties mogelijk om met etherische olie aan de slag te gaan en je kunt ook veel producten zelf maken met etherische olie. Dit werkt meteen al ontspannend, want je bent bezig met je handen en even uit je hoofd. Gewoon even lekker bezig zijn met receptjes op basis van etherische olie In deze blog willen we een aantal suggesties doen voor DIY met etherische olie.

Body scrub met etherische olie

Heerlijk met je favoriete etherische olie je huid scrubben en de dode huidcellen verwijderen, is nog nooit zo makkelijk geweest. Dit levert een super zachte huid op. Door het verwijderen van de dode huidcellen wordt de huid weer fris en zacht. De nieuwere huidcellen krijgen de kans om zich te laten zien en het ondersteunt het vernieuwingsproces van de huid. Wist je dat als je goed scrubt voor het scheren, je minder kans hebt op ingegroeide haartjes en van die nare bultjes? Het recept voor 1 keer gebruik voor het hele lichaam:

Ingrediënten:


  • Een handje badzout
  • 2 eetlepels basisolie
  • 5 druppels etherische olie naar keuze.

Deze ingrediënten meng je door elkaar en je kunt meteen scrubben. Wil je nu een voorraadje maken, dan kan dit zeker ook. Houdt dezelfde verhoudingen aan en bewaar het in een leuk potje.

Je eigen lippenbalsem maken

Wanneer het kouder wordt en onze lippen droger worden dan wordt er best vaak naar de lippenbalsem gegrepen. Dan kan je kiezen voor een standaard lippenbalsem die je gemakkelijk koopt. Maar wellicht gaat jouw voorkeur uit naar een zo natuurlijk mogelijke lippenbalsem op basis van etherische oliën. Onderstaand delen we een fijn een recept met je voor lippenbalsem.

Ingrediënten:


  • 2 theelepels kokosolie
  • 1 theelepel bijenwas
  • 2 theelepels shea butter
  • 3 druppel etherische olie

Verwarm de shea butter, kokosolie au bain-marie tot het gesmolten is. Dan kan de bijenwas toegevoegd worden totdat het gesmolten is. Laat het een beetje afkoelen en voeg de  etherische olie toe. Daarna kan je alles in een klein blikje/potje gieten en in de koelkast verder uit laten harden. Dan is het klaar voor gebruik. Een aantal etherische oliën die hiervoor goed gebruikt kunnen worden:

Lavendel verzacht en ontspant en is heel fijn voor de huid.

Grapefruit is verfrissend. Niet in de zon gebruiken.

Tea tree en citroen zijn reinigend en superfijn bij een koortslip.


Niet alle etherische oliën kunnen in de zon gebruikt worden

Het is goed om te weten dat niet alle etherische oliën in de zon gebruikt kunnen worden. Wanneer een etherische olie een  Citrus olie bevat dan werkt dit samen met de zon en loop je de kans op verbranding. Wanneer je deze etherische oliën gebruikt is het van belang om 12 uur uit de zon te blijven of ze te gebruiken op lichaamsdelen die niet in de zon komen.  Een aantal voorbeelden van deze etherische oliën zijn: 

grapefruit, lemon, lime, bergamot, tangerine en orange. 

Je eigen schoonmaakmiddel

Wil jij een natuurlijke allesreiniger maken met etherische oliën. Dan is dat gemakkelijk te doen. Naast dat de etherische oliën lekker ruiken, zijn er ook etherische oliën die een reinigende werking hebben. Voorbeelden van reinigende etherische oliën zijn Tea tree, citroen en eucalyptus. Mix de volgende ingrediënten voor je unieke schoonmaakmiddel:


  • 50 ml schoonmaakazijn
  • 400 ml gekookt of gedestilleerd water
  • 15 -20 druppels van etherische olie naar keuze

Doe dit in een sprayflacon en goed schudden. Het schudden voor elk gebruik is noodzakelijk om de vloeistoffen te mengen. Anders merk je dat de vloeistoffen op elkaar gaan liggen en het mengsel maakt de reiniger juist zo krachtig. Dit zou het enige nadeel kunnen zijn van het gebruik van etherische olie in je allesreiniger. 

In het assortiment

Bij BeeZ.nl hebben we al enige tijd de etherische olie van Jiva in het assortiment. Bekijk de hier het assortiment en bestel ze tegen aantrekkelijke prijzen op BeeZ.nl

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur

Vorig artikel Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden