Doorgaan naar inhoud
Desinfecteren kunnen we leren

Desinfecteren kunnen we leren

Nog nooit is er zoveel aandacht geweest voor (persoonlijke) hygiëne. Met een pandemie staat de wereld op z’n kop. De vraag naar handgel, mondkapjes en gezichtsschermen was overal voelbaar en dat hebben we in deze branche allemaal gemerkt. Het een na het ander product raakte uitverkocht door de nieuwe sport die hamsteren genoemd werd. 

Wij helpen je graag een handje door het uitlichten van producten die waar maken wat ze beloven, als het gaat om reiniging en desinfectie. Zonder poespas, maar wel met oog op dat jij verantwoord aan het werk kan én met de veiligheid voor jou en je cliënt voorop.

We beginnen met de Podilonhuiddesinfectie van Reymerink. Deze huidlotion, op basis van ethanol, is geschikt voor het desinfecteren van de kleinere huidoppervlakken. Deze Podilon is gecertificeerd als desinfectiemiddel en staat daarmee garant voor de effectieve werking tegen bacteriën, schimmels en gisten. Ook handig, deze huidlotion in beschikbaar in flessen van 30,250 en 1000 milliliter of in een gebruiksvriendelijke verstuiver van 100 milliliter. Zo is er voor elke klus een bijpassend formaat beschikbaar. 

Om nog even in de Reymerink-sferen te blijven, zetten we ook de Podisonic even in het zonnetje. Want het reinigen van je instrumenten is natuurlijk ook heel belangrijk. Deze instrumentenreiniger is een krachtig middel, dat je kunt toepassen bij bijvoorbeeld ultrasoon apparatuur. Het middel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van metalen instrumenten. Een ander groot voordeel waarin de Podisonic uitblinkt, is dat het middel erg zuinig in gebruik is, waardoor het erg lang meegaat. Deze instrumentenreiniging van Reymerink is verkrijgbaar in een fles van 1 liter.

We hadden het net al over goede huid-en instrumentenreiniging, maar handdesinfectie van Sterillium med mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit rijtje. Deze handdesinfectie is werkzaam tegen (myco)bacteriën, gisten, schimmels en virussen. Daarbij is het huidvriendelijk en terugvettend, waardoor het geschikt is voor langdurig gebruik. De handdesinfectie van Sterillium med is een geschikt alternatief voor Sterillium, maar dan op ethanolbasis. Het kan als hygiënische en chirurgische handdesinfectie gebruikt worden. De vloeistof is beschikbaar in 100, 500 en 1000 milliliter. 

Heb je tenslotte de kleine, handige doekjes van Alkotipal al ontdekt? De doekjes zijn speciaal te gebruiken voor het desinfecteren van (kleine stukjes) uitwendige huid. Omdat ze per stuk verpakt zijn, zijn ze super makkelijk in gebruik en hoef je nooit na te denken of je hygiënisch bezig bent of niet. De doekjes zijn geïmpregneerd met maar liefst 70 procent isopropylalcohol. De samenstelling van het vocht dat in de doekjes zit is niet schadelijk voor de huid. In een doosje zitten 100 doekjes van 3x3 centimeter. Zo kun je de huid heel precies desinfecteren.

Vorig artikel Dé EHBO-kit voor onverwachte plotwendingen in het leven.

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden