Meteen naar de content

Voor 23:59 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

Gratis verzending vanaf 20,-

Betalen zoals je wilt: vooraf of achteraf (gratis)

Meer dan 20 jaar ervaring in beauty & pedicure

Zondag voor 14u besteld, dezelfde dag verzonden 🐝

BeeZ run the world!

It’s all for you honey!

Bijen zijn nuttige insecten die niet alleen essentieel zijn voor de bestuiving van planten, maar ook waardevolle stoffen produceren die in verschillende industrieën worden gebruikt, zo ook in de beauty branche!

Wat zijn bijen eigenlijk en wat doen ze?

Bijen zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen. Bijen zijn vooral bekend om de honing die de honingbij maakt. Planten zorgen dat bijen een fijn en leuk leven hebben. Bijen halen stuifmeel op en zorgen op die manier voor de bestuiving van bloemen en planten. Dit zorgt ervoor dat bloemen blijven groeien en zich kunnen blijven voortplanten. Naast dat dit belangrijk is voor het maken van honing is het ook heel goed voor de natuur.

Zo herken je een bij!

Bijen hebben een harig lichaam,  met gele en zwarte strepen. Het lichaam bestaat uit drie delen; de kop, de borst en het achterlijf. Ze hebben zes poten, vier vleugels en vijf ogen. De bij ruikt met haar voelsprieten, deze zitten boven op haar kop. 

Je hebt drie verschillende bijen: de koningin, de dar (het mannetje) en de werkster. Wist je dat een hommel ook een bij is? Alle hommels zien er anders uit.

De 3 buzz on bee beauty

Bijen leveren een belangrijke bijdrage aan beautyproducten, zonder daar zelf onder te lijden. Zo is het geen geheim dat bijengif bekend staat als een natuurlijk alternatief voor Botox. Bijengif is een krachtig collageen stimulerend middel dat de spieren op een natuurlijke wijze verlamt door de huid te “misleiden ”en de indruk te wekken licht  gestoken te zijn.

Bijenwas wordt veel al  gebruikt in crèmes, voetencrème, mascara, handcrème en lippenbalsem. Bijenwas is een vettige was die door sommige soorten bijen wordt geproduceerd.

De meest bekende stof die veel gebruikt wordt in de beautybranche is honing. Honing heeft een voedende en verzachtende werking en is op veel verschillende manieren inzetbaar.  Honing vind je vaak terug in antibacteriële zalf maar ook in dag-nacht crèmes, haarmaskers, (haar)olie en nog veel meer. Een bekend merk die veel gebruik maakt van honing en bijen is Gisou, zij focust zich vooral op haar producten en het  verbeteren van haar kwaliteit.

Wereld Bijendag

World Bee Day is uitgeroepen door de Verenigde Naties om wereldwijd aandacht te vragen voor het belang van bijen. Bijen zijn hele nuttige dieren! Wist je dat 75% van de voedselgewassen afhankelijk is van de bestuiving van insecten? Bijen nemen het grootste deel van deze belangrijke taak op zich!

Wereld bijen dag staat in het teken van de bijen omdat ook hun een belangrijke rol spelen in de natuur. Bijen bestuiven bloemen in de wei en gewassen. Het doel van wereld bijendag is om ervan bewust te worden hoe belangrijk bijen voor onze natuur zijn. De dag is namelijk ontstaan door dat meer dan 100 landen het eens waren met het idee van de Sloveense imkerbond..  

Wil je dan zelf ook een handje helpen, maar wil je niet gelijk een bijennest in je tuin krijgen? Dan zou je zelf bloemen kunnen planten zoals een klaproos. Daar word niet alleen jij maar ook de bij blij van.                     

Beauty & the BeeZ

Hoe zijn wij op de naam BeeZ gekomen en wat zijn de raakvlakken? Bijen zijn erg efficiënt, zo zijn wij bij Beez dat ook! Hoe doen wij dat? Door het bestelproces en de bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te laten verlopen. En dat alles voor JOUW beste prijs! Wist je dat we daarom 14 uur per dag bereikbaar zijn voor alle vragen en opmerkingen én bestel jij voor 23:59, wordt jouw bestelling dezelfde dag verzonden!

 

laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Direct je beste prijs
info

voor 23:59 besteld? Direct verzonden
Info

Levering uit eigen voorraad
Info

14 uur per dag bereikbaar
info