Doorgaan naar inhoud

BeeZ run the world!

It’s all for you honey!

Bijen, als waardevolle insecten, vervullen niet alleen een cruciale rol in de bestuiving van planten, maar dragen ook bij aan de productie van kostbare stoffen die divers worden toegepast, met inbegrip van de beauty branche. De rol van bijen is essentieel voor de bestuiving van bloemen en planten om zo de voortplanting te waarborgen, waardoor biodiversiteit wordt bevorderd en de voedselvoorziening wordt verzekerd. Bovendien produceren bijen waardevolle stoffen zoals honing, bijenwas en koninklijke gelei, die niet alleen voedzaam zijn maar ook worden gebruikt in diverse industriële toepassingen, met name in de cosmetica-industrie. De eigenschappen van deze bijenproducten maken ze tot waardevolle ingrediënten in schoonheidsproducten, waar ze vaak worden gewaardeerd om hun hydraterende, kalmerende en revitaliserende eigenschappen. Daarom vormen bijen een integraal onderdeel van zowel ecologische als economische ecosystemen, waarbij ze duurzaamheid en veelzijdigheid combineren in verschillende sectoren, waaronder de esthetische industrie.

Wat zijn bijen eigenlijk en wat doen ze?

Bijen zijn een groep van insecten die behoren tot de orde van de vliesvleugeligen. Bijen zijn vooral bekend om de honing die de honingbij maakt. Planten zorgen dat bijen een fijn en leuk leven hebben. Bijen halen stuifmeel op en zorgen op die manier voor de bestuiving van bloemen en planten. Dit zorgt ervoor dat bloemen blijven groeien en zich kunnen blijven voortplanten. Naast dat dit belangrijk is voor het maken van honing is het ook heel goed voor de natuur.

Zo herken je een bij!

Bijen hebben een harig lichaam,  met gele en zwarte strepen. Het lichaam bestaat uit drie delen; de kop, de borst en het achterlijf. Ze hebben zes poten, vier vleugels en vijf ogen. De bij ruikt met haar voelsprieten, deze zitten boven op haar kop. 

Je hebt drie verschillende bijen: de koningin, de dar (het mannetje) en de werkster. Wist je dat een hommel ook een bij is? Alle hommels zien er anders uit.

De 3 buzz on bee beauty

Bijen leveren een belangrijke bijdrage aan beautyproducten, zonder daar zelf onder te lijden. Zo is het geen geheim dat bijengif bekend staat als een natuurlijk alternatief voor Botox. Bijengif is een krachtig collageen stimulerend middel dat de spieren op een natuurlijke wijze verlamt door de huid te “misleiden ”en de indruk te wekken licht  gestoken te zijn.

Bijenwas wordt veel al  gebruikt in crèmes, voetencrème, mascara, handcrème en lippenbalsem. Bijenwas is een vettige was die door sommige soorten bijen wordt geproduceerd.

De meest bekende stof die veel gebruikt wordt in de beautybranche is honing. Honing heeft een voedende en verzachtende werking en is op veel verschillende manieren inzetbaar.  Honing vind je vaak terug in antibacteriële zalf maar ook in dag-nacht crèmes, haarmaskers, (haar)olie en nog veel meer. Een bekend merk die veel gebruik maakt van honing en bijen is Gisou, zij focust zich vooral op haar producten en het  verbeteren van haar kwaliteit.

Wereld Bijendag

World Bee Day is uitgeroepen door de Verenigde Naties om wereldwijd aandacht te vragen voor het belang van bijen. Bijen zijn hele nuttige dieren! Wist je dat 75% van de voedselgewassen afhankelijk is van de bestuiving van insecten? Bijen nemen het grootste deel van deze belangrijke taak op zich!

Wereld bijen dag staat in het teken van de bijen omdat ook hun een belangrijke rol spelen in de natuur. Bijen bestuiven bloemen in de wei en gewassen. Het doel van wereld bijendag is om ervan bewust te worden hoe belangrijk bijen voor onze natuur zijn. De dag is namelijk ontstaan door dat meer dan 100 landen het eens waren met het idee van de Sloveense imkerbond..  

Wil je dan zelf ook een handje helpen, maar wil je niet gelijk een bijennest in je tuin krijgen? Dan zou je zelf bloemen kunnen planten zoals een klaproos. Daar word niet alleen jij maar ook de bij blij van.                     

Beauty & the BeeZ

Hoe zijn wij op de naam BeeZ.nl gekomen en wat zijn de raakvlakken? Bijen zijn erg efficiënt, zo zijn wij bij BeeZ.nl dat ook! Hoe doen wij dat? Door het bestelproces en de bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te laten verlopen. En dat alles voor JOUW beste prijs! Wist je dat we daarom 14 uur per dag bereikbaar zijn voor alle vragen en opmerkingen én bestel jij voor 23:59, wordt jouw bestelling dezelfde dag verzonden!


NVB


De NBV is een afkorting voor de Nederlandse bijeenhoudersvereniging.  

Deze vereniging zet zich in voor het:

-              Behartigen van de belangen van imkers in het land

-              Verlenen van service aan imkers en faciliteren van lokale afdelingen

-              Verbeteren van de dracht

-              Leveren van promotie voor de bijenhouderij

-              Bieden van een breed aanbod aan bijenhouders cursussen.

 

De NBV bestaat uit meer dan 8000 aangesloten imkers. Het zijn voornamelijk hobby houders die zich aansluiten bij de NBV. Ook zie je dat er veel mensen zijn die meer dan 25 bijen volken houden, het gaat hier dan ook om miljoenen bijen.

 

Wist je dat je zelf ook een donateur kan worden? Je steunt dan de imkerij. 

Wil je liever gewoon eenmalig en bijdrage doen? Dit is ook zeker mogelijk. Meer informatie tref je op de website: https://www.bijenhouders.nl/


Vorig artikel De essentie van desinfectie: een diepgaande verkenning

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden